Yeni İçeriklerimiz

İlkbahar Protein Diyeti

Tüketeceğimiz her yiyecek mevsiminde olmalı, taze taze tüketmeliyiz. Doğru bir diyet listesinin içeriği, mevsimsel yiyeceklerden oluşmalıdır. İlkbahar Protein Diyeti ile sağlıklı beslenip kalıcı kilolar vereceksiniz.

İnsanoğlu dünyada 100 bin yılı aşkın bir şekilde yaşadığı söylenmekte, bir canlının yaşamını sürdürebilmesi ve üreyip çoğalması açısından mucize denebilmektedir. 100 bin yılı kafanıza takmayın, 100 yıl öncesine dönüp baktığımız da ne bir buzdolabı nede derin dondurucu vardı. Tüm dünya mevsimsel yiyeceklerle besleniyordu. Peki hiç yakın tarihimizi incelediniz mi? Her gün yeni bir hastalık çeşidi, vücudun en ufak hastalığa karşı direnç gösterememesi, bütün hataların cevabı yanlış beslenmedir. Ayrıca protein bir diyet listesi değil, doğru beslenme yöntemidir.

İlkbahar protein diyeti listesi

Ülkemizde bir çok fastfood zinciri bulunmaktadır. Biz bunlara popüler kültür beslenmesi olarak adlandırıyoruz. Yediğimiz popüler kültür beslenmesi ile vücudumuza çok büyük ihanet ediyoruz. Besin ögesi düşük, kalorisi yüksek, hijyensiz mutfaklar, sabahtan akşama kadar aynı yağın içine giren hamburgerler, patatesler kafanızda hayal ederken bile bir daha yememeyi düşünebilir siniz.

Laf lafı açtıkça konu sağlıklı beslenme olduğunda insanın her şeyi yazası geliyor lakin dönelim konumuza; Yapacağımız diyet mevsimsel beslenme ile hem hesaplı hemde sağlıklı bir diyet programıdır. İlkbahar Protein Diyeti olarak ismini verdik. Bir çok kişi tarafından denenen protein diyeti ile bir haftada 2,5 kilo verende oldu sıkı sporlarla 6 kilo verende oldu.

İlkbahar protein diyeti listesi

Sabah uyandığınızda bir bardak su içmeyi unutmayın.

Sabah Kahvaltısı

  • Menü 1. 2 Yemek kaşığı lor peynir, 6 adet siyah zeytin, kısık ateşte 8 dakika kaynamış yumurta, 3 dal maydanoz ile 1 dal dereotunu ince ince kesip haşladığınız yumurta ile birleştirin. Tuz kesinlikle atmayın. Damak tadınıza göre baharat kullanabilirsiniz.
  • Menü 2. Yarım domates, yada yarım domatesin ağırlığını geçmeyecek kadar 2 – 3 tane çeri domates, 1 adet kabuksuz salatalık, 50 gram yağsız beyaz peynir, 6 adet siyah zeytin, yarım kase yoğurt.
  • Menü 3. Mantarlı omlet ( 4 – 5 adet mantarı ince ince doğrayıp, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 yumurta ile pişiriyoruz. 6 adet siyah zeytin, 1 yemek kaşığı lor peynir.

Öğlen Yemeği

  • Menü 1. Mercimek çorbası, 150 gram haşlanmış tavuk salatası ( Kıvırcık, Maydanoz, Dereotu ) 1 dilim tam buğday ekmeği.
  • Menü 2. Tavuk Çorbası, 150 gram et ızgara yada et sote veya alternatif olarak Kuzu Keme mantarlı, bir bardak ayran.
  • Menü 3. Lahana Çorbası veya Brokoli Çorbası, 200 gram mevsim balığı ( İzmarit, Mezgit, Kefal, Levrek, Kalkan ) Izgara veya buğulama usulü pişirebilirsiniz.

Akşam Yemeği

  • Menü 1 : Yayla Çorbası, 80 gram ton balığı konservesi ile salata.
  • Menü 2 : 1 yemek tabağı etli kuru fasulye, lor peynirli salata.
  • Menü 3 : 100 gram köfte, salata, ayran.

Gece yatmadan önce su içmeyi ihmal etmiyoruz.

Protein Diyeti Nedir?

Protein diyeti, yüksek proteinli gıdaların tüketildiği bir diyet şeklidir. Bu diyetin amacı, vücudun protein alımını artırarak kas kütlesini korumak ya da artırmak, yağ kaybını hızlandırmak ve tokluk hissini artırmaktır.

Protein diyeti genellikle düşük karbonhidratlı bir diyetle kombinasyon halinde uygulanır. Böylece, vücut enerjiyi karbonhidrat yerine yağlardan elde eder ve bu da kilo verme sürecini hızlandırabilmektedir.

Protein diyetiyle birlikte bol miktarda su tüketmek önemlidir. Çünkü yüksek proteinli diyetler böbrekler üzerinde daha fazla baskı oluşturabilmektedir. Ayrıca, uzun süreli olarak yüksek proteinli bir diyet uygulamak sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle, protein diyeti uygulanmadan önce mutlaka bir doktor veya diyetisyenle görüşmek önemlidir.

Diyet Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikkatli okuyun İlkbahar protein diyeti listesinde uyulması gereken altın kurallar. Sabah kahvaltısında veya her an sınırsız şekersiz çay, şekersiz bitki çayı, şekersiz Türk kahvesi, maden suyu içebilirsiniz. Günde 2 litre su içmeye özen gösterin. Ayrıca sabah kahvaltısı ile Öğle yemeği arası 5 saati geçmesin, Öğlen yemeği ile akşam yemeği arası 6 saati geçmemeli. Akşam yemeğinden sonra minimum 5 saat sonra uyuyabilir siniz.

Bu diyet açlık diyeti değildir. Günlük vücudunuzun ihtiyacı olan kaloriyi sağlıklı bir şekilde sizlere aldırarak, çalışma hayatınızı etkilemez. Spor veya egzersiz yapmak isterseniz Öğlen yemeği ve Akşam yemeğinden 1 saat önce olmalıdır. Ayrıca diyet dışına çıkmamanız için alternatif menüleri bozmamak adına dilediğinizi yapabilirsiniz. Açlık hissi duyduğunuzda 5-6 adeti geçmemek şartı ile fındık, ceviz veya badem tüketebilirsiniz.

İlkbahar protein diyeti hakkında soru ve görüşlerinizi yazabilirsiniz. Diyeti uygulayan arkadaşlarda sonucunu yazarak bizlere bildirebilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Ramazan Protein Diyeti

Ramazan ayında sağlıklı beslenerek gün içi vücut direncinizi düşürmeden Ramazan Protein Diyeti ile kolay bir …

1 Yorum

  1. Kahve içilebiliyorsa o diyet tamamdır. Metabolizmayı yemeyerek zaten yavaşlatıyoruz. Bir de sürekli uygularken ekstra hızlandırıcı bir şey yapmazsak o zaman vermek yerine hem az yer hem beklemek zorunda kalırız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir