Yeni İçeriklerimiz

Protein Diyeti Nedir?

Protein Diyeti Nedir? Konu zayıflamak olduğu zaman bir çok insanın kolayca erişebileceği diyet listeleri mevcut, dijital sayfalarda doğru diyet listesine de denk gelebilir, yanlış bir diyet listesi ile de karşılaşa bilirsiniz. Hızlı kilo verdiren listeler, sizleri sağlığınız ile tehdit edebilmektedir. Sonrasında farklı hastalıklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kronik rahatsızlığı bulunanlar ( Kalp, Tansiyon, hipoglisemi, şeker v.b) kesinlikle en sağlıklı olduğu belirtilen diyetleri bile uygulamasın. Bu tip rahatsızlık içerisindeki arkadaşlar için doktor ve diyetisyen gözetiminde hastalıklarının türlerine göre beslenme listeleri yapılarak diyet yapmaları gerekmektedir. 18 yaş altı diyet yapmak isteyen kişilerin ebeveynleri gözetimi altında diyet yapmaları, her türlü düşünce ve sorularını ebeveynleri ile paylaşmaları gerekmektedir. Sizler için paylaştığımız diyet listeleri kendini sağlıklı hisseden 18 – 60 yaş arası herkes uygulayabilmektedir.

Protein Diyeti Nedir

Kendinize ufak fırsatlar yaratarak hayata enerjinizi maksimum olarak yansıta bilirsiniz. Bahsettiğimiz ufak fırsatlar, evde veya dışarıda uygulayabileceğiniz hızlı tempoda yürüyüşler, veya belirli ısınma hareketleridir. Sağlıklı bir gelecek için elbette spor şart. Aklınıza spor geldiği zaman yorucu hareketler gelmesin, vücudunuzu dinç tutmak için çok basit hareketler yaparak vücudunuzun ne kadar enerjik olacağını fark edebilirsiniz. 15 dakikadan uzun spor programları uygulayacaksanız eğer spor öncesi 1 bardak su içmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde spor sonrası da 1 bardak su içimi metabolizma çalışma hızını arttıracaktır.

Protein Diyeti Nedir?  

Protein, vücuttaki hücrelerin ve dokuların büyümesi ve onarımı için gereklidir. Kas, enzim, antikor ve hormon oluşumu için de önemlidir. Protein ayrıca hücrelerin yapısal bileşenlerini oluşturur. Aynı zamanda kan, sindirim sistemi ve derinin bir parçasıdır. Birçok insan, düzenli günlük diyetlerinin bir parçası olarak diyetlerinde proteine ​​​​ihtiyaç duyar. Hayvansal kaynaklarda bulunan protein insanlar için mükemmel bir protein kaynağıdır. Bununla birlikte, tüm hayvansal ürünler iyi protein kaynakları değildir. Protein diyetinin ne olduğu, nasıl yapılması gerektiği ve protein diyetinde hangi yiyeceklerden kaçınılması gerektiği hakkında birçok efsane vardır. Şimdi proteinin ne olduğuna ve onu günlük diyetimize nasıl dahil edeceğimize bir bakalım.

Protein diyeti, yüksek miktarda protein tükettiğiniz bir diyettir. Protein, vücut dokularının ve organlarının büyümesine ve korunmasına katkıda bulunma. Saç, tırnak ve kemik oluşumu için de önemlidir. Protein, hastalık veya ölüm nedeniyle hasar görmüş hücrelerin onarımı için gereklidir. Yüksek proteinli diyetler kilo kaybı için faydalı olabilmektedir. Ayrıca, yüksek proteinli bir diyeti dini olarak çok fazla takip etmenin riskleri vardır.

Protein Diyeti

Diyetinizde çok fazla protein böbrek taşı, kalp yetmezliği, artrit ve kas atrofisi gibi sorunlara yol açabilmektedir. Çok fazla protein yiyorsanız, aynı anda fazla karbonhidrat veya yağ yemediğinizden emin olun. Aksi takdirde vücudunuzu verimli bir şekilde çalıştırmak için proteininizi kullanmak yerine fazla kaloriyi yağ olarak depolarsınız.

Protein Eksikliği Nedir?

Protein eksikliği, daha yaygın olarak ‘protein eksikliği’ olarak bilinmektedir. Bu nedenle birçok farklı sağlık sorununa yol açabilmektedir. Bir protein diyeti uygularken sağlıklı bir protein kaynağı seçmek önemlidir. Hayvansal proteinler bitki proteinlerinden daha eksiksiz olduğundan, bitkisel kaynaklar yerine hayvansal kaynaklı proteinleri seçmelisiniz. Yüksek proteinli yiyecekler kilo vermek için iyidir. Ancak, bir kerede ne kadar yüksek proteinli yiyecek yediğinizi sınırlamalısınız. Ayrıca öğün aralarında yüksek proteinli yiyecekler yemeyin bu şekilde vücudunuz öğünler arasında ihtiyaç duymadan bu yiyecekleri yemeyi bırakmış olursunuz.

Yüksek miktarda protein içeren yiyecekler arasında et, süt ürünleri, yumurta bulunmaktadır. Ayrıca deniz ürünleri (balık, kabuklu deniz hayvanları, kabuklular). Bazı bitki kaynakları, soya fasulyesi, mercimek ve tahıllar (buğday ) gibi az miktarda protein içerir. Bununla birlikte, bu gıdalar doğal olarak hayvan içermedikleri için iyi bir hayvansal protein kaynağı değildirler. Bu nedenle, hayvansal proteinleri yemeyi bitirdikten sonra bu bitki proteinlerini yemekten kaçınmalısınız.ı

Protein, sağlığımıza birçok yönden katkıda bulunan temel bir besindir. Hayvansal proteinleri ve uygun oranlarda hayvansal ve bitkisel proteinleri yiyerek günlük diyetlerinize yüksek miktarda protein eklemelisiniz. Ayrıca, öğünler arasında çok miktarda yüksek proteinli yiyecekler yemeyin. Aksi takdirde kanınızdaki (glikoz) yetersiz miktarda amino asit alma riskiniz çok düşük olur. Ayrıca, vücudunuzun yağ oluşturmak yerine yediğiniz amino asitleri enerji olarak kullanabilmesi için diyetinize yeterli miktarda karbonhidrat eklemelisiniz!

Proteinli Besinler Nelerdir?

İnsan vücudunda sağlıklı bir yaşam sürmesi için kas hücrelerini besleyen ve kas oluşumunu sağlayan bir besin türüdür. Her insanın vücudunda ağırlığının %15 i kadar protein olması gerekmektedir.

Kategori haline dönüştürmek gerekirse en önemli besin kırmızı et, beyaz et, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve bazı kuru yemişler olarak sıralayabiliriz. Kesinlikle protein içeren kimyasal gıda takviyelerinden uzak durmanız gerekmektedir.

Protein bir insanın sağlıklı bir şekilde beslenme ihtiyacını karşılayan önemli bir besin ögesidir. Dolayısıyla karbonhidrat içerikli besin ögelerini azaltarak protein içeren besinlere yönelmeniz oldukça önemlidir. Web sitemizde protein ile ilgili diyet listeleri ve yemek tarifleri yer almaktadır.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Fazla kilolar estetik açıdan kötü bir görüntüye neden olurken aynı zamanda genel sağlığı da tehdit …

1 Yorum

  1. Protein diyetini uzun zamandır uygulamak istiyorum ancak bunun maliyeti de oldukça yüksek. Öğle ve akşam yemekleri protein açısından zengin bir et gıda türü oluyor. Karşılayamazsanız diyetin önemi kalmıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir