Yeni İçeriklerimiz

Korona Virüse Karşı Nasıl Beslenmeli

Her gün insanoğlu hayatta yeni bir mücadele ile karşı karşıya kalabiliyor. Korona virüs dünyada bir çok insanı etkilemiş durumda, Korona virüse karşı nasıl beslenmeli ? sağlığınızı, formunuzu ve hatta zayıflamanıza yardımcı olacak beslenme programı ile bu savaşa meydan okuyabilirsiniz.

Gözle görülemeyen virüsler, bağışıklık sistemi zayıf olan insanları etkisi altına alması çok kolaydır, çünkü vücudu virüse karşı direnç gösteremez, virüse karşı savaş açamaz. 21 nisan 2020 tarihinde bu virüs dünya genelinde 2.500.000 kişiye bulaşıp, 171.250 kişinin ölümüne sebep vermiştir.

Korona virüse karşı nasıl beslenmeli
korona virüse karşı nasıl beslenmeli

İnsanlar yanlış beslenme sonucu bir takım hastalıklara yakalanma ihtimali oluyor, özellikle orta yaş ve ileri yaş gruplarında bir takım kronik hastalıklara neden olmaktadır. Yanlış beslenmenin önüne geçmek için, tükettiğimiz yiyecekleri kontrol altına alarak hangi yiyeceğin besin kaynağı günlük hayatta gerçekten ihtiyacımızı karşılayacak çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Yapmanız gereken sabah kalktığınız da bir bardak su akşam yatmadan önce bir bardak su tüketmeyi unutmayın. gün içinde 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.

Korona Virüse Karşı Nasıl Beslenmeli

Sabah Kahvaltısı : Az yağlı yada yağsız beyaz peynir alternatif olarak lor peyniri olabilir. 5 -10 adet siyah zeytin yada 5 – 8 adet yeşil zeytin, 1 tane haşlanmış yumurta tuzsuz tüketmelisiniz. tuzsuz tadı hoşunuza gitmiyor ise damak tadınıza göre baharat kullanabilirsiniz. yumurtaya alternatif olarak 2 dilim hindi jambon yeterli olur. Yarım domates, yarım salatalık, 3 dal maydanoz, bir dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz.

Beslenme programımızda sabah kahvaltısında hiç bir şekilde tuz kullanmıyoruz. Günlük şekersiz olarak sınırsız çay, bitki çayı, sade kahve ve Türk kahvesi tüketebilirsiniz, günde 1 şişe mineralli su ( soda , maden suyu ) tüketmeye özen gösterin. Her gün bir kase yağsız yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin.
Sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında ara öğün tavsiye etmiyoruz. İki beslenme saati arası 4 -5 saat olabilir 5 saati geçirmemeniz gerekmektedir.

Öğlen Yemeği : Mercimek çorbası, bir kase yağsız yoğurt, 1 dilim tam buğday ekmeği.
Alternatif menü : 1 tane ince yufka olarak açılmış lahmacun için bol yeşillikli, bir bardak ayran, bir kase meyve tabağı ( Portakal, Elma, Kivi, Muz ) belirtilen meyveler tekli tüketilir ise içlerinden 1 tanesini seçip yiyebilir, karışım yapmak isterseniz bir ufak kaseyi geçmeyecek şekilde meyve tabağınızı oluşturabilirsiniz.
Alternatif menü : Tavuk çorbası, bir dilim tam buğday ekmeği, ufak bir kase mevsim salatası.

Ara öğün olarak 50 gram Fındık yeme hakkınız bulunmaktadır, Öğlen yemeği listesinde bulunan meyvelerden 1 tane tüketebilirsiniz Öğlen ve akşam yemeği 5 – 6 saat olabilir. 6 saati geçirmeye ye özen gösterin.

Akşam Yemeği : Yayla çorbası, Bulgur pilavı ( sebzeli de yapabilirsiniz. ) 1 bardak ayran. Alternatif menü : Mercimek çorbası 100 gram et sote ( sebzeli de yapabilirsiniz. ) ayva tatlısı ( az şerbetli, kaymaksız, ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz. ) Alternatif menü : Brokoli çorbası, 150 gram levrek pilaki ( Mevsim deniz balıkları alternatif olarak hazırlanabilir, bir kase az nar ekşili yağsız salata. Alternatif menü : Lahana çorbası, 100 gram tavuk ızgara veya sote olarak hazırlayıp ufak bir kase salata yiyebilirsiniz.

Önerilerimiz

Menüleri kendinize göre düzenleyip kendi programınızı yaparak planlı bir şekilde beslenme düzeninizi oluşturabilirsiniz. Hali hazırda bulunan beslenme programı metabolizma ve bağışıklığınızı güçlendirme amaçlı hazırlanmıştır. Korona virüsü ve başka virüslü hastalıklara karşı vücudunuzun direncini arttıracak beslenme programı en etkili silahınız olacaktır.

Paylaştığımız Sağlıklı beslenme listesi programı bir diyet çeşidi değildir. Günlük spor ve yaşamsal aktivite lerinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Protein Diyeti Nedir?

Protein Diyeti Nedir? Konu zayıflamak olduğu zaman bir çok insanın kolayca erişebileceği diyet listeleri mevcut, …

1 Yorum

  1. Virüse yakalananlar genelde sirkeli su için, turşu yiyin, aç karnına sarmısak yutun gibi tabirler kullanıyor ve bunların gerçekliğini merak ediyorum. İşe yarıyor mu? Deneyen veya bağışıklığı güçlendirir diyen var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir