Yeni İçeriklerimiz

Uçuk Nasıl Geçer

Uçuk herpes virüsü nedeni ile oluşur. Virüs kişiye bulaştıktan sonra geçse de vücutta uyur halde kalır. Stres ya da hava değişimi gibi nedenler ile tekrar uçuk çıkabilir. Uçuk Nasıl Geçer ? Doğal tedavilerin yanı sıra uçuk için bitkisel çözümler de kullanılabilir.

Uçuk Nasıl Geçer

Uçuk Nasıl Geçer

Uçuk tedavisine iyi gelen doğal yöntemler ve şifalı bitkiler.

1. Uçuğa iyi gelen şeyler: Ekinezya:

– Ekinezya anti bakteriyel anti mantar, anti viral, anti enflamatuar ve bağışıklık kuvvetlendirici özellikler içerir. Bu içeriği ile birçok sağlık sorununda kullanılır. Uçuk tedavisinde de etkilidir.

– Ekinezya, uçuğa bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların azalmasına yardımcı olur. İçerdiği enzimler ile iyileşme sürecini hızlandırır.

Gerekli malzemeler: (Ekinezya çayı)

– 1 çay kaşığı kuru ekinezya otu

– 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

– 2 su bardağı kaynar su

– 1 çay kaşığı limon suyu

– 1 çay kaşığı bal

Yapılışı:

– Kaynar suya ekinezya eklenir. Yaklaşık 10 ya da 20 dakika demlenmesi beklenir. Ardından içerisine eşit miktarda bal ve limon suyu eklenir. Bu karışım günde 2 ya da 3 kez düzenli olarak tüketilir.

2. Uçuğa oksijenli su:

– Hidrojen peroksit uçuk tedavisinde yaygın olarak kullanılan çözümlerden biridir. Ağız içerisindeki bakteri ve virüslerin temizlenmesine yardımcı olur.

Yöntem – 1:

Gerekli malzemeler:

– Hidrojen peroksit (% 3)

– Pamuk

Yapılışı:

– %3 hidrojen peroksit çözeltisi biraz su ile karıştırıldıktan sonra pamuk yardımı ile uçukların üzerine uygulanır. Birkaç dakika alan üzerinde bekletilir. 3 ya da 4 gün boyunca her gün birkaç kez düzenli olarak yapılmadır.

Yöntem – 2:

Gerekli malzemeler:

– Hidrojen peroksit

– Lizin tableti

Yapılışı:

– Lizin tableti ezilir ve toz haline getirilir. Biraz hidrojen peroksit ile karıştırılır. Karılım uçuk üzerine uygulanır ve birkaç dakika bekletilir. Ardından alan ılık su ile durulanır.

3. Uçuğa iyi gelen şifalı bitkiler: Nane:

– Nane çayı herpes salgınlarında özellikle önerilir. İltihabın kısa sürede azalmasına yardımcı olurken yaraları yatıştırır.

Yöntem – 1: (Nane çayı)

Gerekli malzemeler:

– Nane yaprakları

– 1 fincan su

Yapılışı:

– Nane yaprakları küçük parçalar halinde kesilir. Kuruması beklenir. Kurumuş nane yaprakları suyun içerisine eklenerek kaynatılır. 10 dakika kadar demlenmesi beklenir.

– Bu çay günde 2 ya da 3 kez tüketilebilir.

Yöntem – 2:

Gerekli malzemeler:

– Nane yağı

– Pamuk

Yapılışı:

– Bir pamuk topağı yardımı ile biraz nane yağı uçuğun üzerine doğrudan uygulanır. Bir süre uçuk üzerinde bekletilir ve ardından ılık su ile durulanır.

4. Uçuğa iyi gelen bitkisel yağ: Hindistan cevizi yağı:

– Hindistan cevizi yağı laurik asit ve monogliserit içeriği ile anti bakteriyel ve anti viral etkiler içerir. Uçuk tedavisinde son derece etkilidir.

Gerekli malzemeler:

– 2 ya da 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

– Organik sızma Hindistan cevizi yağı pamuk yardımı ile uçuk lezyonlarının üzerine doğrudan uygulanır. Bir süre cildinizde bekletin ve ardından ılık su ile durulayın.

5. Uçuğa zeytinyağı iyi gelirmi?

– Zeytinyağı en iyi nemlendiricilerden biridir Cildin tahriş olmasını engeller ve uçuğun yatışmasını sağlar.

Gerekli malzemeler:

– 1 fincan zeytinyağı

– Lavanta yağı

– Bal

Yapılışı:

– Bir tavaya biraz zeytinyağı dökülür. Bir süre ısıtılır. Ardından ocaktan alınır ve içerisine biraz lavanta yağı ile bal eklenerek karıştırılır. Bu karışım uçukların üzerine uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve durulanır.

6. Uçuk için ne yapmalı: Siyah çay:

– Siyah çay da herpes virüsü ile mücadeleye yardımcı olur. Ciltte tahriş ve doku kaybını engeller.

Gerekli malzemeler:

– 1 ya da 2 poşet siyah çay

– 1 fincan kaynar su

Yapılışı:

– Bir kaba çay poşetleri yerleştirilir. Ardından üzerine sıcak su dökülür. 10 ila 15 dakika kadar demlenmesi beklenir.

– Bu çay tüketilebileceği gibi gargara şeklinde de kullanılabilir.

7. Uçuğa iyi gelen besinler ile beslenme düzeni:

– Uçuk tedavisinde beslenme düzeni de etkilidir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı oluşturulmalıdır.

– Lizin amino asitleri açısından zengin olan besinler tüketilebilir. Özellikle yumurta, süt ve süt ürünleri, kuruyemiş, mango, soya fasulyesi ve kayısı beslenme düzenine eklenmelidir.

– Doktora danışarak lizin takviyeleri de kullanılabilir.

– Turpgillerden karnabahar, brokoli, lahana, brüksel lahanası gibi besinler virüslerin yayılmasını engeller. Bu sebzeler haşlama olarak tüketilebilir.

– Tüketilen su miktarının artırılması önerilir. Her gün düzenli olarak 3 litreye yakın sıvı tüketilmelidir.

– Taze sebze ve meyveler bol bol tüketilmelidir. Özellikle elma, mango, papaya, havuç gibi besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir.

– Şeker tüketimine sınır getirilmeli mümkünse hiç tüketilmemelidir. Vücudun şeker ihtiyacı meyvelerden karşılanabilir.

– Çikolata, fıstık, tahıllar herpes lezyonlarının büyümesine neden olabilir. Bu nedenle bir süre tüketilmesi önerilmez.

– Bal düzenli olarak tüketilebilir ve topikal olarak uygulanabilir. Güçlü anti bakteriyel özellikleri ile virüslerin ölmesine yardımcı olur.

uçuk tedavisi nasıl yapılır

Uçuk Tedavisi Nasıl Yapılır

– Uçuk olan kişiler ile temas edilmemelidir. Gün içerisinde eller sık sık sabun ve ılık su ile yıkanmalıdır.

– Hamilelik döneminde herpes enfeksiyonunu önlemek için düzenli takip gerekir.

– Stres de uçuğa neden olabilir. Bu nedenle stres kontrolü sağlanmalı ve gerginlikten uzak durulmalıdır. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerekir.

– Diş fırçaları, ağız koruyucuları ya da çatal ve kaşık gibi eşyalar başkaları ile paylaşılmamalıdır. Enfekte olan kişiden bir diğerine kolayca bulaşabilir.

– Sigara içilmemesi önerilir.

– Alkol tüketimi sıvı kaybına neden olabilir. Bu nedenle tüketilmemelidir.

– Karbonat, uçuk nedeni ile oluşan kaşıntı ve ağrıların azalmasına yardımcı olabilir. Biraz su ile karıştırılan karbonat hamur haline geldikten sonra uçuk üzerine uygulanabilir. Düzenli olarak uygulandığında iyileşme sürecini de kısaltır. Karbonat yerine mısır nişastası da kullanılabilir.

– Uçuk boğaz ağrısı gibi durumlara da neden olabilir. Bunun nedeni enfeksiyonun boğaza yayılmasıdır. Bu tip durumlarda karbonatlı su ile gargara yapılabilir.

– Her tür cilt sorunlarını önlemek için bitki çayları düzenli olarak tüketilebilir. Özellikle zencefil, papatya, limon ve yeşil çay tüketilmesi önerilir.

– Bazı ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrı kesici haplar ve kremler kullanılmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

– Uçuk lezyonları şiddetli kaşıntılara neden olur. Bu durumdan kurtulmak için bazı bitkisel yağlar da kullanılabilir. Özellikle jojoba yağı, zeytinyağı, E vitamini yağı, aynı safa bitkisi yağı ve kamelya yağı kullanılabilir. Bu yağlar virüslü alanların üzerine uygulanır ve hafifçe cilde masaj yapılır. Enfeksiyonun kısa sürede kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

Uçuk Nasıl Geçer Uçuk sorunu sık yaşanan sağlık sorunlarından biridir. Genellikle bitkisel çözümler ile 5 ile 7 günde iyileşme sağlanır. Ancak bu süre içinde uçuk lezyonlarında iyileşme olmazsa ya da lezyonlar giderek yayılırsa mutlaka bir cilt doktoruna başvurulmalıdır. Ayrıca bu bitkisel çözümler bazı durumlarda tam iyileşme sağlamayabilir. Sadece belirtilerin azaltılmasını sağlar. Bu nedenle sürekli yaşanan ve tekrar eden uçuk durumunda mutlaka doktora danışılmalıdır. Doktor ve ilaç tedavisinin yanı sıra doktora danışarak bitkisel çözümlerin kullanılmasına da devam edilebilir.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Protein Diyeti Nedir?

Protein Diyeti Nedir? Konu zayıflamak olduğu zaman bir çok insanın kolayca erişebileceği diyet listeleri mevcut, …

2 Yorumlar

  1. uçuk tedavisi için başka bir yöntem daha var üç diş sarımsağı iyice ezin bir çay bardağının yarısı kadar su ekleyip sarımsakları içine atın yaklaşık 1-2 saat bekletin sonrasında çay kaşığı ile iyice karıştırıp bir sünger yardımı ile 2 dakikada bir 10-15 kere yaparsanız uçuğun etkisini kaybettiğini göreceksiniz. aynı şekilde yüzünüzdeki sivilcelere de yapabilirsiniz.

  2. Ben uçuğun neyden çıktığını bir türlü anlamayanlardanım. sürekli tedavi etmeme rağmen benzer sorunu yılda 4 5 kez yaşıyorum. bıktım artık bu durumdan. Sürdüklerim geçirmiyor arttırıyor sanki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir