Yeni İçeriklerimiz

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı

Sınava bir gün kala kuru baklagiller adında gaz üretici besinler, lif ve yağ içeriği yüksek besinlerin tüketimine oldukça dikkat edilmelidir. Demir mineraline oldukça önem verilmelidir. Konsantrasyon ve zihninizi arttıran, dikkat ve düşünce gücünü desteklemeye yardımcı olan demir içeren besinler tüketilmelidir. Sınav öncesi beslenme nasıl olmalı tüm detayları bu makalemizde.

Et, karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler ve pekmez gibi besinler. Fırında yada ızgarada pişirilmiş balık, tavuk  tüketilmelidir. Bu besinler protein içerdiklerinden dolayı uyanık kalma ve enerjinin kullanılmasında yardımcı olur, içerdiği yağ asitleri sayesinde beyin hücrelerinin çalışmasında önemli rol oynarlar.

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?

Şeker uyku getirir ve dikkat dağıtır. Çocuklarınıza sınav öncesinde ve hazırlık dönemlerinde çok miktarda basit şeker içeren gıdalardan, yani çikolata, şekerleme, bonibon, jelibon, tatlılar ve bisküviler yedirilmesi yanlış davranışlardır.

Balık öğrenmeyi arttırmaktadır. Sınava bir hafta kala, yada haftada 3-4 gün mutlaka balık tüketilmelidir. Oldukça zengin omega-3 kaynağı olan balık hafızayı güçlendirme, öğrenmede ve konsantrasyonu arttırmada önemli rol oynar. Beyin işlevlerinde ve sinir sisteminde görevde olan b grubu vitaminlerde oldukça önemlidir. Bu sebeple ekmek olarak, kan şekerinin de dengede olmasını sağlamak, zengin b vitamini kaynağı olması nedeniyle mutlaka tam buğday yada çavdar ekmekleri tüketilmesi gereklidir.

Odaklanma için ceviz ve fındık tüketilmelidir. Bir konu üzerine odaklanma olması için, ceviz, fındık, fıstık, soğan, karides gibi yiyecekler tüketilmelidir. Aynı zamanda sınava hazırlık döneminde öğrencilerin her sabah 1 tam ceviz tüketmesi omega-3 kaynağı ve konsantrasyonu arttırma bakımından oldukça önemlidir. Ara öğünlerde ise, 3-4 tane kara erik kurusu, 1 tam ceviz tüketimi mineral ve vitamin bakımından oldukça önemlidir. Gündüz tüketildiği takdirde uyku şikayetlerinden dolayı süt, yoğurt ve ayran gibi gıdalar ise yatmadan 2-3 saat önce tüketilmelidir. Eğer kabızlık şikayeti bulunmuyorsa çocuğunuza her gün muhakkak 1 muz yedirin, bu sayede mutluluk hormonu salgılanması tetiklenir, hem de muz potasyum kaynağıdır. Böylece dikkat dağınıklığına çare bulmuş olursunuz.

Her zaman içerisinde çocuğunuza güven verin.

Ezber için havuç tüketilmelidir. Hafızayı güçlendirmek için en önemli gıdalar; havuç, avokado, ananas, zencefil, kimyon gibi yiyecekler ve baharatların da tüketilmesine önem verilmelidir. Havuç, beyin metabolizmasını canlandırır, hatırlama yeteneğini arttırır, bir konu ezberlerken bir tabak sıvı yağlı havuç salatası tüketin. uzun bir yazı ezberlemek için ise fazla miktarda c vitaminine ihtiyaç vardır.  Ananas bunu sağlamaktadır, aynı zamanda önemli elementlerden mangan içermektedir. Avokado, kısa süreli hafıza içindir. Fazla miktarda yağ asidi içermektedir. Çalışırken de yarım avokado tüketilmesi önemlidir. Yaratıcılığın geliştirilmesi içinde zencefil tüketilmesi gereklidir.

Ekinezya zihni açmaktadır. Sınava hazırlık döneminde çocuklarınızın bağışıklık sistemi oldukça güçlü olması için, enfeksiyona yakalanmamaları, bedensel ve zihinsel performansı açısından da oldukça önemli bir etkendir. Bu sebeple ek olarak çocuklarınızın haftada 3-4 gün 1 bardak ekinezya çayı içmesini sağlayabilirsiniz.

Lahana stressiz öğrenmeyi sağlamaktadır. Öğrenmenin arttırılması adına, lahana tiroit bezlerinin çalışmasını yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi desteklemektedir. Stresin yarattığı atıştırma krizlerinde, düşük kalori sayesinde bolca çiğ olarak tüketilebilir. Limon ve portakal C vitamininden dolayı canlandırmaktadır ve algılama yeteneğini arttırmaktadır. Sınav öncesinde gerginken tüketilen ve istenen çikolata, hamur işleri, tatlı gibi besinler, kola ve kahve gibi içecekler çok miktarda şeker ve kafein içerdiklerinden dolayı sinirleri daha çok bozmaktadırlar. Doğru ve dengeli bir beslenme ancak stresli zamanları atlamamıza yardımcı olmaktadır.

Bal kabağı detoks çorba ile sınav öncesi yiyebilecek sağlıklı bir çorba olup çocuğunuzun vücudundaki eksik protein ve besin ögelerini tam anlamı ile kontrol altında tutabilmenizi sağlayacak besindir.

Sınav öncesi beslenme nasıl olmalı ? her satırı dikkatli bir şekilde okumalısınız. Çocuğunuzun psikolojisini bozacak olumsuzluklardan uzak tutun. Sürekli mutlu olmasını sağlayın. Sınav öncesi mutlaka uyku düzenini sağlayın. Geceleri yatmadan önce ve sabah kalktığında kahvaltıdan önce bir bardak oda sıcaklığında su içmesini sağlayın. Emeklerinizin karşılığını inşallah alırsınız. Başarılar.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Protein Diyeti Nedir?

Protein Diyeti Nedir? Konu zayıflamak olduğu zaman bir çok insanın kolayca erişebileceği diyet listeleri mevcut, …

1 Yorum

  1. Ben sınav öncesi hafif bir diyet yapılması taraftarıyım. Örneğin ekmek şeker kesilecek ağır et yemekleri yerine balık tüketilecek demir emilimini azaltan çay kahve azaltılacak bunlar kalp ritmini de etkiliyor çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir