Yeni İçeriklerimiz

Çavdar Ekmeğimi Kepek Ekmeğimi

Toplum olarak ekmek tüketmeyi sevdiğimiz inkar edilemez bir gerçektir. Son dönemlerde ekmek çeşitlerinin sıkça artması nedeniyle çok yadırganamayacak bir durumdur bu. Zayıflarken Çavdar Ekmeğimi Kepek Ekmeğimi. İnsan vücudunun kilo almasının nedenlerinin en başında aşırı ekmek tüketimi gelmektedir.

Her öğünde sofradan eksik etmediğimiz ekmek bizleri aslında kilo bakımından ve ilerleyen zamanlarda karşılaşabileceğimiz çeşitli sağlık sorunları açısından tehdit etmektedir. Ancak ne yazık ki toplumumuzda yemek yemeden doymamak gibi bir sorun vardır. Bu nedenle yalnızca ekmek yokluğundan dahi içinde ekmek olmayan diyet listelerini uygulayamaz bir duruma geliyoruz.

Çavdar Ekmeği mi Buğday Ekmeği mi

Aslına bakarsanız diyet uygularken ekmek tüketmeyi bırakmak zorunda değilsiniz, fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır ki o da doğru ekmek seçimidir. Bunun nedeni ise her ekmeğin kilo problemine neden olmamasıdır. Fakat şu an fırına giderek alacağınız ekmek sizlere kilo olarak geri dönecektir.

Ekmek Çeşitlerindeki Kalori Oranları

Birçok kişi bilmese de piyasada 20 den fazla çeşitte ekmek bulunmaktadır. Fakat bu ekmek çeşitlerinin bulunması düşünüldüğü kadar kolay değildir. Piyasada yeni çıkmış olan kalori bakımından düşük diyet ekmekler; diyet uygulayan kişilerin imdadına yetişmiş vaziyettedir. Bir dilim ekmeğin ortalama ağırlığı 20-25 gramdır.

Aynı görünse de kepek ekmeği ile kepekli ekmek arasında büyük fark vardır. Zayıflamak isteyen kişilerin tüketmesi gereken ekmek çeşidi kesinlikle kepek ekmeğidir. Diyet uygularken denemeniz gereken en iyi ekmek türüdür. Çünkü vücudunuz bu ekmeğin büyük bir kısmını doğrudan olarak dışarı atar. 

Çavdar ekmeği yoğun bir şekilde oldukça yararlı bir ekmek türüdür. Kilo aldırmadığı gibi kilo vermenize de oldukça yardım eder. Bilinen fırın ekmeğine oranla daha az kalori içermektedir. Özellikle içerisinde bulunan lif değeri yüksek olduğu için sizleri normal bir ekmeğe oran daha fazla tok tutmaktadır. Özellikle çeşitli diyetleri uygulamakta olan kişiler için son derece faydalı olduğu bilinmektedir. Bir dilim çavdar ekmeği 55 kaloridir.

Keten tohumlu ekmek magnezyum, selenyum ve potasyum açısından zengin bir ekmek çeşididir. Yüksek oranda lif içerme özelliği vardır ve bu sayede diyet yapanlar için oldukça yararlı bir ekmek çeşididir. Keten tohumlu ekmeğin bir dilimi 67 kaloridir.

Yulaf ekmeğinin içerisinde bulunan yağ oranı ve karbonhidrat oranı fazlasıyla düşüktür. Tadı normal beyaz ekmeğe benzer ve iyi bir alternatif yerine geçer. Yoğun şekilde bir tok tutma oranına sahiptir. Bir dilim yulaf ekmeği 25 gram 66 kaloridir.

İlerleyen dönemlerde fırınlarda satışı yapılan ekmekle insanlar bilinçlenmeye başladıkça ve zaman geçtikçe tam buğday kepek ekmeği olacaktır. Tam buğday kepek ekmeği tat bakımından normla ekmeğe en çok benzeyen ekmek türüdür. Satışı birçok yerde yapılmaktadır. Kilo verme konusunda da diyet yapan kişilere oldukça faydalıdır. Bir ince dilim tam buğday ekmeği 64 kaloridir.

Kahverengi pirinç ekmeği özellikle ekmek yedikten sonra şişkinlik çeken ve enerjisi git gide azalan kişiler için oldukça yararlıdır. l Bu ekmeği tüketmeniz sayesinde enerji patlaması yaşamanız muhtemeldir. Bu sayede kendini çok zinde ve her zamankinden daha enerjik hissedebilirsiniz.

Çavdar Ekmeğimi Kepek Ekmeğimi

Ekmekler 100 gram ağırlık derecesine göre kalori oranları belirtilmiştir.Çavdar Ekmeğimi Kepek Ekmeğimi

  • Çavdar Ekmeği :  259,1 Kalori
  • Kepek Ekmeği : 245.9 Kalori
  • Tam Buğday Ekmeği : 247.1 Kalori
  • Yulaf Ekmeği : 264.6 Kalori
  • Keten Tohumlu Ekmek : 223.3 Kalori ( istanbul halk ekmek ürünü )
  • Tam Buğday ve çiya tohumlu Ekmek : 244 Kalori ( Uno denge ekmek )
  • Mısır Ekmeği :  313 Kalori
  • Beyaz Ekmek : 264.6 Kalori
  • Esmer Ekmek : 264.6 Kalori
  • Kahverengi Pirinç Ekmeği : 363 Kalori

Çavdar Ekmeğimi Kepek Ekmeğimi, Her insan için farklılık gösteren yan etkileri olabilir. Ekmek konusunda dikkat etmeniz gereken Sanayi buğdayının olmaması. Beyaz ekmek harici tüm ekmek çeşitlerini tüketebilirsiniz. 

Ekmek düşünüldüğü gibi vücudumuzun düşmanı değildir. Aksine vücudumuza enerji sağlamakta olan karbonhidratların yeteri seviyede alınabilmesine yardımcı olan bir besin kaynağıdır. Her öğünde kişi yaşını, cinsiyetini ve fiziksel aktiviteleri göz önüne alarak ortalama 1-2 dilim ekmek tüketmeye dikkat etmelidir.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

meyveler kaç kalori

Meyveler Kaç Kalori

İstem dışı alınan kiloları kontrol altına almaya kararlı mısınız bu yazı dizimizi dikkatli bir şekilde …

2 Yorumlar

  1. Ekmekler ile ilgili harika bir bilgi sahibi oldum, sabahtan beri bir çok internet sitesine girdim hepsi kirli bilgiler ve eksik, okuduğumu anlayamıyorum yada eksik ve yanlış bilgiler içeriyor.

  2. Ekmeği tad almak için yiyecekseniz tam buğday yiyin. amacınız tokluk ve kilo vermekse ve ekmekten vazgeçemiyorsanız o zaman kepekli ekmek tüketmenizi öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir