Yeni İçeriklerimiz

Meyveler Kaç Kalori

İstem dışı alınan kiloları kontrol altına almaya kararlı mısınız bu yazı dizimizi dikkatli bir şekilde okumanız lazım. Günlük hayatta tükettiğimiz Meyveler Kaç Kalori bir bir sizler için topladık derledik. Artık sudan içtiğim su bile yarıyor demeyeceksiniz.

Sağlıklı yaşamak istiyor isek yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmeye özen göstermemiz gerekir, Bir çok hastalık insana yanlış beslenme ile alakalı bulaşarak hayatımızı zorlaştırır. Hayatımızda yer alanında tükettiğimiz meyveler kaç kalori inceleyelim.

meyveler kaç kalori

Meyveler Kaç Kalori

Elma : 1 Adedi ortalama 150 Gram gelmekte 88 Kalori içerir, C ve E vitamini alabileceğiniz bir meyvedir.
Yeşil Elma : 1 Adedi ortalama 150 Gram 82 Kalori içerir, C ve E vitaminlerine sahip normal elmadan daha az kaloriye sahiptir.
Karpuz : 100 Gramında 26 Kalori içerir, A Vitamini deposudur. Meyvenin yüzde 98 ˜lik bölümü suludur.
Kavun : 100 Gramı 33,7 Kalori içerir, Tatlı ihtiyacınızı giderir. Vitamini zengin bir meyvedir.
Kivi : 100 Gramı 60,2 kalori içermektedir, A, B ve E vitaminleri bulunur. Kış aylarında tüketilmesi daha faydalıdır.
Nar : 100 Gramı 82,7 Kalori içermektedir, A ve B vitaminleri bulunur.
Armut : 100 Gramı 57,1 Kalori içermektedir, B ve C vitamini ve bakır içeriği oldukça yüksektir.
İncir : 100 gramı 249 kalori içermektedir, A, C ve B Vitanimleri bulunur.
Kuru incir : 100 Gram 260 Kalori içermektedir,
Portakal : 100 gram 47,1 kalori içermektedir, C vitamini bulunur.Vücudu hastalıklardan korur.

Günlük Hayatta Tüketilen Meyveler Kaç Kalori

Şeftali : 100 Gram 39,4 kalori içermektedir. İçerdiği B ve C vitaminleri ve tam bir potasyum açısından zengin meyve.
Yeşil Erik : 100 Gram 47 Kalori içermektedir, Bol miktarda C vitamini içerir.
Çilek : 100 Gram 32,5 Kalori içermektedir, Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar.
Kayısı : 1 adet 8 Kalori, A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve
Kiraz : 100 gram 70 Kalori, A, C ve B vitaminleri içerir.
Muz : 100 gram 70 kalori, B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri Bulunur.
Hurma : 100 Gram 281,5 Kalori içermektedir, A vitamini, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içer.
Trabzon Hurması : 100 gram 126, kalori içermektedir. bol protein ve c vitamini içermektedir.
Mandalina : 1 Adet 45 kalori, Mandalina yüksek oranda C vitamini içerir.
Üzüm : 100 Gram 66,9 Kalori içermektedir, Tatlı ihtiyacınıza yanıt veren bir meyve.
Vişne : 100 gram 35 Kalori, A, C , E vitaminlerine sahiptir.
Dut : 100 Gram 43 Kalori, Dutta A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri bulunur.
Hindistan Cevizi : 100 Gram 270 Kalori A ve C vitaminleri içerir.
Ayva : 100 Gram 56,9 Kalori içermektedir, A ve C vitaminleri bulunur.

Meyveler Nedir?

Meyveler, bir ağacın veya bir bitkinin tohum içeren yenilebilir etli kısmıdır. Tatlı, ekşi, acı tatlı ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli tatlarda gelir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin için harika kaynaklardır.

Meyve Çeşitleri

8 ana meyve türü vardır. Onlar:

Basit Meyve

Bu meyveler, bir çiçeğin tek bir yumurtalığının olgunlaşmasından gelişir. Basit meyveler kuru ve etli olmak üzere iki çeşittir. Kuru basit meyveler açılır veya açılmaz olabilir. Brezilya fıstığı, çilek, hindistancevizi, ceviz, fındık vb. bazı kuru basit meyvelerdir. Etli basit meyveler, olgunlukta kısmi veya tam etli perikarp (meyve duvarı) olanlardır. Bazı örnekler kiraz, domates, zeytin, şeftali, erik veya kızılcık içerir.

Agrega Meyve

Bu meyveler, tek bir çiçeğin birden fazla yumurtalığından gelişir. Foliküller, akenler, drupelets ve meyveler dahil olmak üzere dört ana agrega meyve türü vardır. Ahududu, böğürtlen veya muhallebi elma bazı örneklerdir.

Çoklu Meyve

Birden fazla meyve, bir çiçek salkımı anlamına gelen bir çiçeklenmeden kaynaklanmaktadır. Bu çiçeklerin her biri ayrı ayrı meyve verir ve meyveler olgunlaştıklarında tek bir kütle halinde gelirler. Ananas, incir, dut vb. bazı çoklu meyvelerdir.

Çilek

Çilek, tek bir çiçeğin tek yumurtalığından geliştiği için basit bir meyve türüdür. Kızılcık ve yaban mersini, çileklerin en yaygın iki örneğidir.

Aksesuar Meyve

Yenilebilir kısmı yumurtalıktan gelen herhangi bir meyve ve çiçeğin diğer kısımları aksesuar meyvedir. Basit, çoklu veya toplu bir meyve olabilir. En yaygın örnekler ananas, elma, çekirdekli meyve veya çilektir.

Çekirdeksiz Meyve

Çekirdeksiz meyveler iki şekilde olgunlaşır. Birincisi meyvenin partenokarpi olmadan geliştiği, ikincisi ise tozlaşmanın meyve gelişimini uyardığı yerdir. Çoğu insan tarafından tüketildiği için bunlar en değerli meyvelerdir.

Meyve Besin Değerleri

  • Düzenli olarak meyve yemek, vücudun düzgün çalışması için gerekli olan doğal vitamin veya mineral kaynakları olduğu için vücudunuza fayda sağlar.
  • Diyet lifi açısından zengin olan meyveler, sindirim sisteminin işleyişini iyileştirmeye yardımcı olarak kabızlık veya divertiküloz olasılığını azaltır.
  • Meyveler, gereksiz kalori eklemeden bol miktarda enerji verdikleri için sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır.
  • Minimum düzeyde sodyum ve zararlı yağlar içerir, bu nedenle kalbiniz için sağlıklıdır.
  • Meyveler, kan basıncınızı düzenli tutmak için önemli olan potasyum açısından zengindir.
  • Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, meyvelerde, tam olarak turunçgillerde bol miktarda bulunmaktadır. Soğuk algınlığı, yara iyileşmesi, sağlıklı cilt, dişler, diş etleri veya lenfatik sistemi sağlıklı tutmak için yaygın olarak tüketilirler.
  • Kuru meyveler mükemmel laksatiflerdir ve ayrıca anemik durumlar, asidoz, ateş ve cinsel zayıflık için harika bir doğal çaredir. Sağlıklı kilo alımına yardımcı olur. Dolayısıyla göz, diş ve kemik sağlığını destekler.
  • Meyveler, hamile kadınlar için en önemli besin maddesi olan zengin bir folik asit kaynağıdır. Folatın, fetal gelişim sırasında ortaya çıkan nöral tüp defekti, anensefali ve spina bifida riskini azalttığı bilinmektedir.

Meyvelerin Faydaları Nelerdir?

Meyve ve sebze yemek, sağlıklı genç yetişkinler arasında duygusal refahı artırabilmektedir. Araştırmalar, iyi bir ruh halinin sağlıklı yiyecekler için aşırı hoşgörülü yiyecekler için daha fazla tercihe yol açabileceğini düşündürmektedir. Meyvelerin diğer faydaları aşağıda detaylı olarak listelenmiştir.

Enerjiyi Arttırın

Meyve yediğinizde, enerji kaynağınız kısa sürede artar; Bu, yoğun programlarımızda kullanabileceğimiz meyvelerin en önemli faydalarından biridir. Sporcuların egzersiz sırasında ve sonrasında sıklıkla meyve yemesinin ve hamile anneler için diyetlerin neredeyse her zaman meyveleri içermesinin nedeni budur.

Kalp sağlığı

Kayısı, elma, muz, kavun, çilek, greyfurt ve portakal gibi meyveler flavonoidler, karotenoidler, lif, potasyum veya magnezyum açısından zengin oldukları için kalbinizi korumak için harikadır. Meyveler ayrıca A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini ve folat gibi vitaminler içerir ve bunların tümü kolesterol seviyelerini düzenlemeye ve inme, ateroskleroz ve kalp krizi gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Şeker hastalığı

Tip 2 diyabet, dünyadaki insanların çoğunu rahatsız eden bir durumdur. Meyveler herkes için sağlıklı iken, karbonhidrat içeriği yüksek olanlar şeker hastaları için önerilmez. Elma, avokado, kiraz, muz, portakal, şeftali, erik vb. gibi meyvelerin glisemik indeksi (GI) düşüktür – 55’ten azdır veya kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olurlar. Ayrıca işlenen ve konserve meyveler yapay tatlandırıcılar içerdiklerinden sağlıklı değildir. Bu nedenle maksimum faydayı elde etmeniz için her zaman taze meyveler yiyin.

Kanser

Vitamin açısından zengin meyveler, karaciğer kanseri ve meme kanseri gibi birçok kanser türünün önlenmesi veya tedavisi için mükemmeldir. Bunlara soursop, goji berry, portakal, mandalina vb. Gibi turunçgiller dahildir. Düzenli olarak tüketildiğinde, meyveler kanseri önlemeye yardımcı olan hepatoprotektif özellikler gösterme yeteneğine sahiptir.

Kan basıncı

Muz, elma, kavun, erik, armut, kayısı veya mango gibi potasyum açısından zengin meyveler hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Bu mineral, vazodilatör özellikleri nedeniyle kan basıncını düzenlemeye bağlanmıştır.

Böbrek taşı

Meyveler, böbrek taşlarının tedavisinde yardımcı olan C vitamini bakımından zengindir. Portakal veya limon gibi turunçgiller, böbrek taşlarından muzdarip olma şansınızı azaltmak için harikadır. Ayrıca meyveler sodyumda düşüktür, bu da acı çeken insanlar için harika bir haberdir.

Kemik sağlığı

Greyfurt ve portakal gibi meyveler, her ikisi de sağlıklı kemiklerin korunmasına yardımcı olan ve aynı zamanda kemik mineral yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olan kalsiyum ve K vitamini bakımından zengindir.

Hastalıkları Önleme

Güçlü flavonoidler, antioksidanlar, mineraller, vitaminler, fitokimyasallar ve sayısız mikro veya makro besinlerin birleşimi meyveleri sağlığınız için çok avantajlı hale getirir. Günlük taze meyve tüketimi felç, yüksek tansiyon, hazımsızlık, kanser, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalık riskini azaltır. Muz gibi bazı meyveler, felç, yüksek tansiyon veya kaygıyı önlemeye yardımcı olan potasyum gibi hayati kimyasallar içerir. Meyve tüketimi temel olarak vitamin ve mineral eksikliklerini veya buna bağlı semptomları ortadan kaldırır. Meyvelerde ayrıca yüksek miktarda su ve lif bulunmaktadır. Bu nedenle sindirim sisteminizi temiz tutmanıza ve kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Hayat Aslında Çok Kısa

Yediğimiz meyveler aslında farkında olmadan sağlığımızı olumsuz etkileyebilmektedir. Hayat aslında çok kısa, sağlığına dikkat et her anı dolu dolu yaşa. Boşa geçirilen hiç bir günün telafisi yok. Meyveler kaç kalori makalemizde sizlere yararlı bilgiler topladığımıza inanıyorum. Bu yazımızdan sonra günlük hayatta tükettiğimiz içecekler kaç kalori sayfamıza bakıp içecekler hakkında bilgi edinebilir siniz.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Lahana Suyu ile zayıflama

Lahana Suyu ile Zayıflama

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu son programında kilo vermek isteyen kişiler için Lahana Suyu ile Zayıflama …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir