Yeni İçeriklerimiz

Evde Cilt Maskesi Yapmak

Hava kirliliği, güneş, rüzgar, sigara dumanı ve diğer çevresel koşullar nedeniyle cildin nefes alması zorlaşır. Evde cilt maskesi yapmak bundan sonra sizin işiniz.

Özellikle yağlı ciltlerin bakımı düzgün yapılmazsa cilt üzerinde biriken yağ hücreleri cildin nefes almasını ve solunum yapmasını engeller. Nefes alamayan cilt zamanla parlaklığını yitirir. Gözenekleri kapanır ve sivilce siyah nokta cilt lekeleri gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Yaşlandıkça cildimizin yaşadığı değişiklikler olgun cildi yenileyebilecek bir güzellik rutini bulmak önemlidir ve cildiniz için doğru maske ile başlamak sizi pozitif etkileyecektir. Haftada birkaç kez bir yüz maskesi kullanmak, cilt bakımınızın halihazırda ne yaptığına bir destek katacak, özel ihtiyaçlarınızı hedeflemeye yardımcı olacak ve şu anda gerçekten kullanabileceğimiz günden itibaren cildimiz için rahatlatıcı bir mola sunacaktır.

Evde hazırlanan özel karışımlar ile cildin nefes alması sağlanabilir ve çevresel etmenlerin cilt üzerindeki olumsuz etkisi engellenebilir. Gözenek açıcılarda cildin nefes almasını sağlar.

Bilinçsiz bir şekilde yüz maskeleri yapmamalısınız. Yüz tiplerine göre sizin için doğru maske nedir buna karar verip sonrasında yapacağınız yüz maskesini seçmelisiniz. Genelde 3 sebepten dolayı maske yapma ihtiyacı duyarız bunlar; Hidrasyon, Enflamasyon ve Kırışıklıklar ile alakalıdır.

Hidrasyon: Kuru cilt başlıca endişeniz ise, susuz ciltlerin durumunu hafifletmek için seramidler, hyaluronik asit, laktik asit, glikolik asit, farklı yağlar, aloe ve üre gibi bileşenlerle dolu bir yüz maskesi arayın.

Evde Cilt Maskesi Yapmak



Enflamasyon: Rosacea veya ara sıra kızarıklık olsun, iltihaplanma asla eğlenceli değildir. Bu yüzden cildinizi yatıştırmak ve iltihaplarınızı hafifletmek için bir yüz maskesi arıyorsanız, centella asiatica, yeşil çay özü, papatya, salatalık, niasinimid, E vitamini ve aloe gibi bileşenlere ulaşın.

Kırışıklıklar: Pürüzsüz, esnek ve kırışıksız bir cilt için alfa lipoik asit, kollajen, retinol, C vitamini, niasinimid, hyaluronik asit ve E vitamini gibi bileşenler içeren bir maske seçin.

Evde Cilt Maskesi Yapmak

Cildin gözeneklerinin açılması, sağlığının ve parlaklığının korunması için evde hazırlayabileceğiniz gözenek açıcı maskelerin tariflerini aşağıda bulabilirsiniz.

Gözenek açıcı çilek maskesi

Birkaç tane çileği temiz bir kapta bir kaşık yardımıyla iyice ezin. Parmaklarınızla yüzünüze ve boynunuza iyice sürün. 15- 20 dakika sonra ılık suyla durulayın. Bu maske özellikle yağlı cilde sahip olanlar için çok uygundur. Cilt gözeneklerinde biriken kirleri ve yağ hücrelerini temizleyerek cildi arındırır ve nefes almasını sağlar.

Gözenek açıcı ve sıkıştırıcı salatalık maskesi

Taze ve organik bir salatalığın çekirdeksiz kısmından bir parça kesin ve bir kap içerisinde ezin. Ezilmiş salatalığı temizlediğiniz cildinize uygulayın. 5 dakika bekletip yıkayın. Bu maske cildi yağlarından arındırır ve ferahlamasını sağlar. Ayrıca siyah noktalarında temizlenmesine yardımcı olur. Düzenli olarak haftada 3 kez yapıldığında zamanla cildin doğal bir parlaklık da kazanmasına yardımcı olur.

Akne maskesi

Akne, (Sivilce) ülkemizde gençler arasında en yaygın cilt sorunu olarak kabul edilir.

Yağlar, ölü cilt hücreleri ve bakteriler gözenekleri tıkadığında akne gelişir ve akne siyah nokta, beyaz kafa, sivilce, nodül ve kist içerir.

Bunla alakalı, yumurta beyazındaki protein, cilt üzerinde bulunan bakterileri öldürmeye ve leke ve leke oluşumlarını durdurmaya yardımcı olur.

Malzemeler: 2-3 yumurta akı
Talimatlar: Yumurta aklarını yumurta sarısından ayırın ve yumurta aklarını bir kaseye koyun. Kaseye bir pamuklu çubuk batırın ve yumurta aklarını yüzünüze sürün. Maskeyi 10 ile 15 dakika bekletin. Nemli bir bezle yıkayın ve bir nemlendirici uygulayın.

Evde cilt maskesi nasıl yapılır

Tıkanmış Gözenekler için Maske

Yulaf ezmesi ve kabartma tozu, ölü cilt hücrelerini ve gözenekleri açabilen peeling özelliklerine sahiptir.

Malzemeler: 2 çay kaşığı yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı karbonat
Talimatlar: Bir kasede yulaf ezmesi ve kabartma tozu birleştirin. Bir macun oluşturmak için yavaşça birkaç damla su ekleyin. Macunu yüzünüze hafifçe masaj yapın ve kurumasını bekleyin. Ilık suyla yıkayın ve bir nemlendirici uygulayın.

Yağlı ciltler için maske

Yağlı cilt, gözenekleriniz doğal bir cilt yağı olan çok fazla sebum ürettiğinde ortaya çıkar.

Yağlar gözenekleri tıkayabilir, akne ve iltihabı tetikleyebilir. Muzun ciltte bulunan yağları emmeye yardımcı olur iken, limon ise gözenekleri pürüzsüz temizlemeye yardımcı olur.

Malzemeler: 1 muz, 9-12 damla limon suyu, 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
Talimatlar: Muzu ufak bir kasede ezin. Macunu sıvılaştırmak için limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin ve sonra ılık su ile yıkayın.

Kuru ciltler için maske

Klasik bir çok insanın uyguladığı salatalık maskesine ek aloe vera jeli ile hazırlanan bir maske.
Malzemeler: yarım salatalık, 2 yemek kaşığı. aloe vera jeli
Talimatlar: Salatalığı karıştırın ve aloe vera jeli ile birleştirin. Macunu yüzünüze nazik bir şekilde masaj yapın. 30 dakika boyunca bekleyin ve sonra suyla yıkayın.

Geçmeyen sivilceler için maskeler veya ideal yaz makyajı nasıl olmalı yazılarımızı okuyabilir; Yanlış bildiğiniz bilgileri fark edip cildinize hak ettiği değeri verebilirsiniz.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

Geçmeyen Sivilceler için maskeler

Geçmeyen Sivilceler için Maskeler

Sivilce ergenlikten başlayıp bazılarımızda ilerleyen yaşlara kadar süren baş belası bir problem. Geçmeyen Sivilceler için …

3 Yorumlar

  1. Çilek dudak için de kullanılan bir meyve. Rengini kaybedenler dudağına sürebilir. Kuru ciltliler içinse Aloe Vera çok faydalı diyorlar. Ben daha kullanamadım. Özellikle gençleştirmek için süt sürülüp birkaç dakika bekletilebilir.

  2. Harikasınız. Evde bu cilt maskesini denedim. Sonuç mükemmel

  3. En sağlıklı cilt maskeleri evde hazırladığınız cilt maskeleri olduğunu unutmayın. Kimyasalın girdiği her madde insanda çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir