Yeni İçeriklerimiz

Diz Egzersizleri

Günümüz popüler hayatında bir çok insanda görülen diz ağrıları sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam biçimi, vücudu hareketsiz bırakma gibi bir çok yanlış hayat işleyişimiz ile diz ağrıları yaşamamız mümkün olabilmektedir. Evde yapabileceğiniz Diz Egzersizleri ile diz ağrılarınızı rahatlatabilir, kendi fizik tedavinizi uygulaya bilirsiniz. 

Diz ağrıları,  kemik erimesinde, diz kapağı kireçlenmesi gibi rahatsızlarda kullanılan egzersiz çeşididir. Bu ve benzeri rahatsızlık duyan kişilerin doktor kontrolünde tedavi görmesi dışında diz egzersizleri de yapmaları gerekmektedir. Çünkü bu rahatsızlıkların düzeldikten sonra yeniden ortaya çıkmaları riski çok fazladır.

Diz Egzersizleri

Dizinizi etkileyen bir kas veya eklem sorununuz varsa, bu egzersizler normal ve güvenli bir şekilde hareket etmenize yardımcı olabilmektedir.

Kaç tane ve ne sıklıkla yapılmalıdır? Her egzersizi günde 3 defa 5 kez tekrarlayarak başlayın. Kendinizi rahat hissettiğiniz sürece birkaç günde bir fazladan 1 veya 2 tekrar ekleyin.

Ne zaman durmalı? Belirtilerinizi kötüleştiriyorsa veya yeni ağrıya neden oluyorsa bu egzersizleri durdurun.

Diz ağrısı nedenleri : Genellikle kilolu, veya ağır eşya taşıyan kişilerde diz ağrıları görünse de romatizmal hastalıklarda, Kireçlenme, kemik erimesi, vitamin ve mineral eksikliği, hamilelikte kilo alımlarında, yaşlılık süresi içerisinde, hareketsiz kalmak veya aşırı spor yapan kişilerde diz ağrısı görülmektedir.

Diz Egzersizleri İçin Temel Hareketler

Sırası ile uygulanması gerekmektedir. Zorlanma yaşadığınız zaman egzersizi bırakarak ortopedi doktoruna görünmeniz gerekir.

  1. Uzun oturuşta dizinizin altına yastık koyun, diziniz ile yastığı ezmeye çalışın. 5 saniye bekleyip gevşeyin.
  2. Yüzüstü yatarken dizinizi bükerek topuğunuzu kalçanıza değdirin ve tekrar düzeltin.
  3. Yan yatışta alttaki bacağınızı düz tuttun, üsteki bacağınızı yatay olarak karnınıza doğru çekin.
  4. Sandalyeye oturun, ayaklarınız yere tam temas ederken bir bacağınızı diz seviyesine kaldırın, 5 sn bekleyip sonra indirin.
  5. Sırtınızı duvara yaslayın, diziniz 40 derece olacak kadar çömelin doğrulun.
  6. Sandalyede otururken ayaklarınızı çapraz hale getirin, alttaki bacağınızı kaldırmaya çalışırken, üsteki bacağınızla engel olmaya çalışın.

ip atlamanın faydalarıGerçekten hareketsiz bir hayat içerisinde iseniz; beslenmenize dikkat ederek sağlıklı gıdalar tüketmeye özen gösterin. Vücut direncini korumayı beslenme ve spora bağlar. Beslenme ve spor insan hayatının en önemli yapı taşlarından birisidir. Beslenme eksikliği yaşayan bir bireyde her türlü hastalık görülmektedir. Ayrıca hiç bir şekilde vücut yeterli hareketi yapmıyorsa hastalıklara karşı hiç bir direnç gösterilemez. Sonucunu en ağır şekilde yine siz ödersiniz. 

Dizlerinize iyi gelecek 2 egzersiz var bunlardan birisi kolay ısınma hareketleri ; diğeri ise ip atlamak. Sizi spora sevdirecek ve hiç bir şekilde bedeninizi aşırı yormadan vücuttaki hareketsizliği nize çözüm sağlayarak bedeninizi spor yapmaya alıştıra bilirsiniz. 

Diz Ağrılarına İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Bazı şifalı bitkiler, hastalığın tüm formlarında ağrıyı azaltarak romatoid artrit (RA) ile yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahip olabilmektedir. Yine de, bu tür iddiaları destekleyen bilimsel kanıt eksikliği var. Artriti “doğal” şekilde tedavi etmeden önce, yaşamı tehdit eden yan etkilerden kaçınmak için önce bir doktorla konuştuğunuzdan emin olun.

Aloe Vera
Aloe Vera, alternatif tıpta en çok kullanılan bitkilerden biridir. İyileştirici özellikleriyle tanınan küçük cilt sıyrıklarını tedavi etmek için popülerdir. Geçmişte güneş yanığından dolayı ilaç dolabında zaten bir şişe Aloe Vera jeli olabilmektedir. Bu aynı tip ürün, ağrıyan eklemleri yatıştırmak için topikal olarak uygulanabilmektedir.

Okaliptüs
OkaliptüsAloe Vera gibi, okaliptüs de Batı pazarlarında yaygın olarak bulunur. Ağızdan alınan ilaçlarda kullanılmaktır. Ayrıca topikal yağ özleri çeşitli durumlarda kullanılmaktadır. Okaliptüs yapraklarının topikal formları, artrit ağrısını tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Bitki yaprakları, şişkinliği ve ağrı artritinin nedenlerini azaltmada yardımcı olabilecek tanenler içermektedir. Bazı kullanıcılar, okaliptüsün şişmiş eklemler üzerindeki etkilerini en üst düzeye çıkarmak için ısı pedlerini takip eder.

Topikal okaliptüs kullanmadan önce kendinizi alerji için test ettiğinizden emin olun. Ön kolunuza az miktarda ürün koyun. 24 ila 48 saat içinde reaksiyon olmazsa kullanımı güvenli olmalıdır.

Zencefil
Baharat dolabınızda yemek pişirmek için zencefil olabilmektedir. Ayrıca bu bitki aynı zamanda birçok alternatif ilaç dolabında da temel bir maddedir. Zencefile güçlü lezzetini veren aynı bileşikler aynı zamanda iltihap önleyici özelliklere de sahiptir.

Yeşil Çay
Yeşil çay, dünyadaki en popüler içeceklerden biridir ve vücuttaki iltihabı azaltmak için kullanılmıştır. Ayrıca artrit iltihabını tedavi etmek için içecekler, tabletler veya tentürler şeklinde kullanılması mümkündür.

Zerdeçal
Zerdeçal, ilgili çiçekli bitkiden elde edilen sarı bir tozdur. Yemek pişirmede köri yapmak için kullanılmaktadır. Aynı zamanda anti inflamatuar özelliklere sahiptir.

Diz Ağrılarının Nedenleri

Diz ağrısı, birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:

  1. Osteoartrit: Bu durum diz eklemindeki kıkırdak yüzeyinin bozulmasına ve aşınmasına neden olur. Bu durum, genellikle yaşlanma süreciyle birlikte ortaya çıkar.
  2. Romatoid artrit: Bağışıklık sistemi, diz eklemlerindeki dokulara saldırarak iltihaplanmaya neden olur. Bu durum, genellikle yaşla birlikte ortaya çıkar, ancak her yaşta görülebilmektedir.
  3. Menisküs yaralanmaları: Diz eklemindeki menisküs, eklemin stabilitesini sağlar. Ayrıca şok emici görevi görür. Spor aktiviteleri veya düşme gibi nedenlerle menisküs yırtılabilmektedir.
  4. Bağ yaralanmaları: Diz eklemindeki bağlar, eklemin stabilitesini sağlar. Bu bağlar, diz ekleminin aşırı bükülmesi veya burkulması sonucu yaralanabilmektedir.
  5. Patella dislokasyonu: Patella (diz kapağı), diz ekleminin önünde yer alan bir kemiktir. Bu kemik, eklemin hareketini sağlar. Patella dislokasyonu, patellanın normal konumundan kayması anlamına gelir.
  6. Tendinit: Diz eklemindeki tendonlar, kasları kemiklere bağlar. Bu tendonlar, aşırı kullanım veya tekrarlayan hareketler sonucu yaralanabilmektedir. Bursit: Diz eklemindeki bursa adı verilen sıvı dolu kesecikler iltihaplanarak ağrıya neden olabilmektedir.
  7. Osgood-Schlatter hastalığı: Bu durum genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkar. Ayrıca diz kapağının altındaki tendonların yaralanmasından kaynaklanır.
  8. Kemik kırığı: Diz eklemindeki kemiklerdeki kırıklar, ciddi ağrıya neden olabilmektedir.

Bu sadece diz ağrısının birkaç yaygın nedeni olmakla birlikte, doktorunuzun sizin durumunuzda neyin neden olduğunu belirlemesi için bir muayeneden geçmeniz gerekmektedir.

Hakkında protein

Dikkatinizi Çekebileceğinizi Düşündük

kardiyo egzersizleri

Kardiyo Egzersizleri

Kilo vermek ve ideal kiloya ulaşmak için belirli diyet programları uygulanmalıdır. Ayrıca düzenli egzersiz de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir